Eri pelien pelaamisen hyödyt

Moni kasinoharrastaja on vuosien varrella kartoittanut kiinnostuksen kohteitaan, ja päätynyt pelaamaan vain muutamaa tuttua peliä. Joillain luku on pudonnut jopa vain yhteen. Tutun pelin pelaaminen voi olla hyvä tapa unohtaa hetkeksi arjen stressaavat tekijät, ja se tuntuu pelivaihtoehdoista luonnollisestikin kaikista turvallisimmalta. Niin kuin kaikessa, myös yhteen peliin jämähtämisessä on sekä hyvät että huonot puolensa. Tässä artikkelissa käsittelemmekin juuri eri pelien pelaamisen hyötyjä.

Monipuolinen pelaaminen laajentaa maailmankuvaa – pelaaja ymmärtää hyviä ominaisuuksia ja vaihtoehtoja olevan enemmän, ja voi kyseenalaistaa aikaisempia valintojaan. Jos ennen pelattiin vain NetEntin kolikkopelejä, voisi olla hyvää vaihtelua kokeilla kerran tai kaksi esimerkiksi Microgamingin pelejä. Jotkut päättävät vaihtaa kulutustottumuksiaan täysin, kun tielle osuukin aikaisempaa täydellisempi peli! Urheimmat vaihtavat pelityyliä täysin ja siirtyvät esimerkiksi kolikkopeleistä pöytäpeleihin. Klassisia pöytäpelejä pelaavat taas siirtyvät usein live-pelien pariin.

Vaihtelu virkistää, ja tuo samalla myös jännitystä elämään. Jos olet aina työpäivän jälkeen tottunut pyöräyttämään muutaman kierroksen kolikkopelejä, mitä jos kokeilisit jotakin uutta, ja omistaisit yhden pelipäivän viikossa bingolle! Sen lisäksi, että pelien vaihteleminen piristää, sen sivussa voi oppia paljon uusia asioita. Esimerkiksi juuri bingon tai ruletin sääntöjen osaaminen voi koitua tulevaisuudessa hyödyksi, ja joku voisikin väittää niiden kuuluvan yleistietämykseen.

Pelin vaihtaminen voi tuoda mukanaan todellisia yllätyksiä. Jos pelaaja kokeilee muutaman kierroksen tavallisen kolikkopelin sijaan esimerkiksi progressiivista jackpot-peliä, miljoonavoitto saattaakin osua jo ensimmäisellä kierroksella omalle kohdalle. Samoin esimerkiksi panostason vaihtaminen ja useamman voittolinjan käyttöön ottaminen voi vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi. Vaihtelua ei siis välttämättä tarvitse harjoittaa eri pelityylien tai edes pelien välillä, vaan riittää, että säätää panosasetuksia erilaisiksi. Toki oman pelikassan vastuullinen hallinta tule pitää mielessä.

Aivot myös tulkitsevat pelejä eri tavoin. Jo pelkkä pelimusiikin tai värien vaihtuminen voi aktivoida erilaisia mielen sopukoita. Psykologia kulkee mukana peleissäkin. Jos slottaaja on esimerkiksi tottunut pelaamaan NetEntin Starburstia aina, kun töissä on stressaavaa, tai Gonzo’s Questiä, kun parisuhteessa menee huonosti, mieli yhdistää nopeasti negatiiviset asiat (syyttä) itse peliin. Siksikin pelien aktiivinen vaihteleminen kannattaa, jottei automaattisia mielleyhtymiä synny, ja pelaaminen pysyy aina mukavana ajanvietteenä.