Katsaus Ammattimaisen Pelaamisen Tuottoisaan Maailmaan

Mitäpä jos elämä olisi yhtä hauskuutta ja pelaamista – ja palkkiona vielä kuusinumeroinen palkkashekki?

Ammattimaiset video pelien pelaajat tienaavat mahtavia palkkioita osana menestyvää teollisuutta, jota suuret mainostajat ja kasvava yleisö vielä vauhdittavat.

“Minun on pakko päästä pelaamaan päivän jokaisena hetkenä”, kertoi ammatikseen pelaava William Hartman ABC Newsille.
Se mitä jotkut ajattelevat laiskureiden ja teini-ikäisten menneen ajan symboliksi on vakavasti otettavaa liiketoimintaa Hartmanille, joka sanoi elävänsä ”League of Legends” – tiimikaveriensa kanssa. Ryhmä kuluttaa lukemattomia työtunteja hioakseen taitojaan täydellisiksi.
“Ei tämä ole ryntäilyä sinne tänne pitkin päivää”, Hartman sanoi. ”Tämä vaatii todella paljon kuria. Menemme harjoituksiin mukanamme lista asioista, jotka haluamme ratkaista”.

Hartmanin, hänen tiimikaveriensa ja muiden ammattilaispelaajien taidot saavat liikkeelle hurjat yleisömäärät, josta osoituksena yksi kokonainen nettilähetys verkko, Major League Gaming, on omistautunut elektroniselle urheilulle.

Pelitapahtumat vetävät tuhansittain katsojia ja myyvät loppuun areenoita, mutta Major League Gaming uutisoi myös kotona pelaavien päivän huippukohdat.

“Ihmiset haluavat seurata suosikki tiimiään ja suosikki pelaajaansa. Nähdä kuinka heillä menee, nähdä kuinka he pärjäävät. Samalla tavalla kuin Urheilukeskuksessa”, sanoi Chris Puckett, Major League Gamingin vastaava tuottaja.

Jopa sellaiset harrastaja pelaajat kuten Jason ja Bill Munkel pystyvät tekemään muutaman tuhat dollaria kuukaudessa suoratoisto pelaamisella internetissä.

Isä ja poika yrittävät hoitaa striimauksen joka päivä, pyörittäen mainoksia ja tarjoamalla tilauksia faneille, jotka kirjautuvat sisään katsomaan, kun he pelaavat “Call of Duty”- peliä.

”On hullua, että minulla itse asiassa on college rahat ansaittuna pelaamisella”, sanoi Jason Munkel.
Ensi kuussa ensimmäistä kertaa elektroninen urheilu sisällytetään ESPN:n X Gamesiin, joka on monen mielestä merkki siitä, että pelaaminen on yhtä askelta lähempänä “valtavirta”- urheilua.