Ludo


Ludo on klassinen lautapeli jossa on tarkoituksena saada kuljetettua omat nappulat pelilaudan ympäri omaan kotipesään.

Pelaajia voi olla maksimissaan neljä joista jokainen valitsee itselleen oman värisensä nappulat ja asettaa ne väriään vastaavaan kotipesään. Nopalla suurimman silmäluvun saanut henkilö voittaa ja saa aloittaa pelin.

Vain luvuilla 1 ja 6 pääsee aloittamaan pelin. Jos hän heittää luvun 1, saa hän siirtää nappulansa aloitusympyrään ja vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle. Jos hän saa luvun 6, saa hän siirtää joko kaksi nappulaa aloitusympyrään TAI yhden nappulan ja siirtää tätä kuusi askelta eteenpäin. Aina pelaajan heittäessä silmäluvun kuusi, saa hän uuden heittovuoron. Omaa nappulaa siirretään silmäluvun osoittama määrä myötäpäivään.

Oman nappulan yli ei saa hypätä eikä samassa ympyrässä saa olla kuin yksi nappula. Jos vastustajan nappula on jo ruudussa, ”syö” tämä uusi nappula vanhan ja vastustajan nappula siirretään takaisin hänen omaan kotipesään josta hän voi omalla heittovuorollaan palauttaa nappulansa takaisin peliin saadessaan joko silmäluvun 1 tai 6. Pelin voittaa henkilö, joka saa ensimmäisenä kaikki nappulansa tasaluvulla maaliin.